top of page
logo_bn copia.jpg

Som un grup de persones que, a través d'un joc de taula, acudeix a les aules i als espais educatius del nostre país cercant establir un diàleg que permeti als infants i als joves entendre la complexitat de les discriminacions que socialment es perpetuen. A partir d'un joc de taula, posem de relleu la realitat amb la qual una persona migrant es troba quan arriba a l'Estat Espanyol. Després d'entendre de les traves burocràtiques a les quals s'exposa i de comprendre la brutalitat social a la qual és sotmès, creem un espai de debat on poder dialogar sobre tot allò exposat. Quin paper juguem tots plegats amb el racisme? És aquest una discriminació residual o forma part d'una estructura organitzada? Què podem fer per combatre el racisme?

Fronteres Invisibles és un projecte que neix el curs 2017/2018 dins l’AEIG Rudyard Kipling de Barcelona. Després de desenvolupar el projecte dins de l’agrupament i sota l’empar de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, els membres del projecte, decidim desvincular-lo i seguir executant-lo de manera individual.

20201124_085410_edited.jpg

Notícies

SOCIAL.CAT. Fronteres Invisibles, el joc de taula que evidencia la discriminació que pateixen les persones migrades.
 21 de juny, 2022

FET A MIDA. Coneixem el projecte Fronteres Invisibles

11 de maig, 2022

ENTREVISTA A RÀDIO 4. Fronteres Invisibles: un joc per entendre l'immigració

13 de març, 2022

PREMI IMPACTE JOVE. Del CNJC
 26 de novembre, 2021

FORMACIÓ. Joc de taula per reflexionar sobre les vulneracions de drets que pateixen les persones migrades i les dificultats del procés migratori.​


Drets de ciutadania i diversitat

FORMACIÓ. Participem al 25è Fórum que organitza la FEDAIA conjuntament amb Diomcoop.


26 de novembre, 2021​

UN JOC DE TAULA I DE CARRER PER COMBATRE ESTEREOTIPS. Sensibilització. L’objectiu final de la partida és aconseguir el permís de residència, però cal superar els reptes i les dificultats a què han de fer front les persones migrades en el dia a dia.

5 de febrer, 2020

NOSALTRES

 

Som Fronteres Invisibles, un projecte educatiu que trenca murs mitjançant el diàleg i la comprensió dels problemes reals que ens envolten. Concretament, ens centrem en treballar les migracions i tot el que se’n desprèn d’aquestes.

El projecte actualment, és format per dues persones que segueixen entrant a instituts i a espais educatius a dinamitzar les diferents activitats per tal de sensibilitzar entorn al racisme. Ho realitzen conjuntament amb Diomcoop, una cooperativa d’exmanters que enriqueixen les trobades ja que aporten la seva experiència viscuda. Aquesta cooperativa duu a terme diferents accions que serveixen per oferir llocs de treball i poder regularitzar el permís de residència de persones migrades que han arribat a l’Estat Espanyol sense tenir la seva situació regularitzada.

Les activitats que desenvolupen Fronteres Invisibles i Diomcoop, actualment són tres: dinamització d’un joc de taula, dinamització de l’adaptació del joc de taula en format de carrer, i dinamització d'un conte.

Puntualment de la mà de Diomcoop, Fronteres Invisibles ha realitzat altres continguts audiovisuals, per tal de donar a conèixer el recurs pedagògic que han creat i la realitat amb la que es troben les persones migrades quan arriben a l’Estat Espanyol.

Actualment ens trobem a la Nau Bostik, on compartim espai amb Prollema. 

bottom of page